WANDEL MEE DAG SINT-NIKLAAS

NOVEMBER

10
ZATERDAG
SINAAI-WAAS • Wandel mee dag op zaterdag 10 november 2018 voor het goede doel.
Organisatie van wandelclub De Wase Stenbockvrienden. Het goede doel is het BIJS huis.

Tijdens een uitstap met hun kinderen werd er na het avondmaal, tussen pot en pint, door de ouders luidop nagedacht om een woonplaats voor hun kinderen op te richten. En daar bleef het bij? Neen de volgende ochtend werden de gesprekken verder gezet, doordat ze deze gedachten tijdens de slaap niet konden loslaten. Er werden plannen gesmeed en de eerste contacten werden gelegd of dit mogelijk was om dit te verwezenlijken. Schetsen werden gemaakt hoe het huis er moest uitzien en hoe de kamers zouden moeten voldoen aan de noden van hun kinderen. De gedachten kregen vorm en er werd een wedstrijd uitgeschreven tussen enkele architecten om uiteindelijk het goede plan er uit te kiezen. Men trok de stoute schoenen aan en ging op pad bij de stad en andere mogelijke sponsors.

Uiteindelijk kreeg de vzw van de stad een stuk grond in erfpacht en konden de plannenvorm krijgen door medewerking van velen. De grondwerken konden van start gaan en daarna werd de eerste steen gelegd en kreeg het plan stilaan vorm. Nu nog een naam zoeken voor het woonproject, hier viel de naam BIJS in goede aarde, omdat dit een goed dialect woord is voor schommel, en de kinderen die er wonen schommelen tussen hun woonhuis en het ouderlijk huis. Dank zij de sponsoring van veel mensen en bedrijven is op 17 maart 2018 het BIJS huis officieel geopend en in gebruik genomen.

Er werd aan alles gedacht zodat de kinderen zich hier echt thuis voelen, want wie is er beter op de hoogte van de noden van de kinderen dan de ouders. Er zijn 9 kamers, 4 op het gelijkvloers en 5 op de eerste verdieping, allen voorzien van alle comfort met een gedeelde douche en een gezellige ruimte met snoezelbad op de eerste verdieping. Er is uiteraard een lift voor de kinderen die in een rolstoel zitten of geen trap kunnen doen. Een gezamenlijke eetruimte en enkele kamertjes om zich tijdig terug te trekken , indien het wat druk word voor de kinderen. Eengrote tuin, die nog verder moet aangelegd worden, en waar nog speeltuigen geplaatst zullen worden. Zoals U ziet, leest, is er nog weerk aan de woning en zijn hiervoor nog financien nodig.

Wij, wandelclub De Wase Steinbockvrienden, zullen daarom op zaterdag 10 november 2018 de wandel mee dag organiseren voor Bijs huis, dit wil zeggen dat, na aftrek van de onkosten, de opbrengst van deze wandeltocht naar het Bijs huis zal gaan.

Hier volgen de gegevens voor de wandeltocht: Startplaats: Parochiezaal, Dries 73, 9112 Sinaai
Starten kan tussen 08u00 en 15u00 en men kan kiezen tussen afstanden van 6-10-16-19-25 km
Inschrijving: €2.00
Laatste afstempeling om 17u00

Hopende op een mooi aantal deelnemers wil het bestuur van de wandellclub U reeds bedanken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

 
0032.478 24 66 63
parochiezaal
dries 70
9112 Sinaai-Waas
breng me hierheen