WERVIKSE WANDELSPORTVERENIGING
WERVIK • De Wervikse Wandelsport Vereniging vzw heeft de tabakstede Wervik als thuisbasis. Als actieve wandelsportvereniging met meer dan 350 leden weten we als geen ander dat een gezonde levensstijl erop na houden, aan beweging doen, sociale contacten ondernemen ... belangrijke facetten in ons dagelijks leven zijn.

Wandelen is de recreatiesport bij uitstek en wellicht die met de minst hoogste drempelvrees. Wandelen staat immers open voor elkeen, van jong tot minder jong, van valide of andersvalide. Mensen gaan wandelen om er even tussen uit te zijn, even te ontsnappen aan de drukte van elke dag. De ene ziet het als een zekere zin van grenzen verleggen of zijn grenzen af te tasten. Voor anderen is wandelen een vorm van bezinning of meditatie , het even alleen zijn … voor nog andere is het juist een vorm van sociale contacten opzoeken. Wandelen is daarenboven gezond , niet alleen vanwege de buitenlucht. Maar uit onderzoek is ook gebleken dat het de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk vermindert.

Verder brengt wandelen ons in contact met de natuur, het landschap, plekjes waar men anders geen weet van heeft … Iedereen tot beweging brengen al wandelend is de boodschap die de Wervikse Wandelsportvereniging vzw wil uitdragen.
Molenmeersenstraat 6
8940 Wervik
breng me hierheen