GROENE SCHOENEN: HET HEIZELPLATEAU EN DE KONINKLIJKE PARKEN

JULI

7
VRIJDAG
LAKEN • Met BOP vzw (Brussels Ouderenplatform)

Brussel, hoofdstad van Europa, heeft maar liefst 122 groene ruimtes met een grote dieren- en plantenrijkdom. Leefmilieu Brussel heeft een groene wandeling van 60 km aangelegd door parken, natuurgebieden en beschermde landschappen. Deze zomer ontdekken we met de hulp van onze gidsen dit wandelnetwerk, opgedeeld in 7 aparte wandelingen. Soms wijken we even van een wandeling af om in de buurt iets te gaan bekijken. Trek je ‘groene schoenen’ aan en ga met ons mee!

We wandelen onder leiding van onze gids aan een rustig tempo. Iedereen moet zelf kunnen inschatten of het aantal kilometers haalbaar is (begin- en eindpunt zijn ook verschillend). We starten en eindigen telkens aan een punt dat met het openbaar vervoer vlot te bereiken is. Vooraf inschrijven is noodzakelijk (de groep wordt telkens beperkt tot 20 personen). Wees steeds op tijd (liefst 15 minuten voor aanvang) en hou rekening met het feit dat in de zomer de uren van het openbaar vervoer anders zijn dan tijdens het schooljaar. De wandelingen starten telkens stipt om 13.15u en eindigen rond 17.00u. Moet je na inschrijving toch afhaken, bel dan onmiddellijk naar het onthaal zodat de groep niet nodeloos staat te wachten. En het meest belangrijke … zorg voor stevige waterdichte wandelschoenen want het kan hier en daar wel eens wat drassig zijn.

Het Heizelplateau en de koninklijke parken (circa 9 km)
We komen samen in Laken aan de uitgang Metro Stuyvenberg (bereikbaar metrolijn 6 of tramhalte 19). Deze wandeling brengt ons langs intieme tuinen zoals de koloniale tuin, het Sobieskipark en de Tuinen van de bloemist. We doorkruisen daarna de tuinen van het Chinees Paviljoen met zicht op de Japanse Toren. We steken het Kanaal Van Willebroek aan de Van Praetbrug over, komen dan langs het station van Schaarbeek (intrigerend spoorlandschap en nu ook Trainworld), het Park van De Goede Herder (met Natuurreservaat Moeraske) en eindigen onze tocht aan de St. Vincentiuskerk van Evere. Terug naar het centrum met bus 64 (tot metrostation Maalbeek voor lijn 1 en 5).

Bron: UiTinVlaanderen.be

 
0032.2 210 04 60
Metrostation Stuyvenberg

1020 Laken
breng me hierheen