© Museum Lange Max
DWARS DOOR DE POLDERS EN HET HOUTLAND (18E KASTELENTOCHT)

AUGUSTUS

5
ZONDAG
MOERE • Samen wandelen en fietsen doorheen de Polders en het Houtland. Op zondag 5 augustus 2018 kun je niet alleen een keuze maken uit 5 afstanden (5-10-15-20-25 km) om te wandelen, maar kan je ook een gezinsfietstocht van 37,5 km rijden.

In de editie van 2018 van deze recreatieve wandel- en fietsdag krijgen de deelnemers een zwerftocht doorheen de polders, het houtland en de vele privédomeinen. Fietstocht staat in het teken van kunsttuinenparcours in combinatie met natuurgebied. De natuurliefhebbers komen aan bod met de fietsroute Groene 62 en de Bourgognepolder. Wandelaars en fietsers kunnen terecht op diverse locaties van het kunsttuinenparcours.

Gratis volksspelen voor iedere deelnemer van de Kastelentocht.
in Break + Westkerkestraat 73 te Eernegem.

Een greep uit de bezienswaardigheden :
* Kasteelsite van Moere “Le bon Séjour”
Site Lange Max (Museum € 2 ingang in plaats van € 5 voor iedere deelnemer op vertoon van de fietskaart of wandel-controlekaart.

Verder kan men bezichtigen : Atelier Irénée Duriez, Tuin Mahieu, Atelier Boudewijn Serruys, fotografie en houtsculptuur in de kerk van Bekegem, Atelier Mia Moreaux en Atelier Lieven De Brabander.

In het documentatiecentrum Gestella in de Warandestraat is er een tentoonstelling rond de verkiezingen of de kiesstrijd rond de vorige eeuwwisseling (1900). Oude pamfletten, flyers, kiesdrukwerk…kan men er bezichtigen. Je hebt er een idee hoe de Gistelse gemeentelijke verkiezingen verliepen rond de vorige eeuwwisseling.
Tevens kan men gebruik maken om de Oostmolen en het Wielermuseum aan te doen.

Wandelaars betalen € 1,10 of € 1,50 afhankelijk of ze lid zijn van een wandelclub.
Fietsers betalen € 2, fietskaart en verzekering inbegrepen.
Wandelaars kunnen inschrijven tussen 7 en 15 uur. De vrije start voor de fietsers vindt plaats tussen 9 en 15 uur. Aankomst voor wandelaars en fietsers voor 18.00 uur.

De start voor de fietsers vindt plaats in het Cultureel Centrum, Molenstraat 30 te Moere-Gistel. De start van de wandelaars vindt plaats in het sportcomplex De Klokkenput, Brugge-straat 104 te Eernegem.

Informatie rond de wandeltochten zijn te bekomen bij Marc Van de Veire, voorzitter van de Motestappers, op het nummer 0495/100.931. Voor meer informatie wat betreft de gezinsfietstocht, kun je terecht bij Noël Cordier, voorzitter van het Wielercomité Moere, op het nummer 0475/310.575, en bij de toeristische diensten van Gistel en Ichtegem.

Bron: UiTinVlaanderen.be

 
0032.475 31 05 75
Ontmoetingscentrum Moere
Molenstraat 30
8470 Moere
breng me hierheen