DE RONSERS VZW
MECHELEN • De Ronsers zijn een trekkersgroep met deelnemers uit heel Vlaanderen. Op tocht ga je met vrijwillige tochtbegeleiders die weten waar nog iets moois te beleven valt. Ronseren is een doe-woord dat van Dale nog niet heeft opgenomen. Ronseren is een buitenactiviteit. Je loopt ervoor weg van thuis tijdens dagtochten of meerdaagse trektochten. Het kan te voet of per fiets, met lichte of zware rugzak. Soms zweet je ervan of word je er moe van. Je kunt er blaren of lekke banden van krijgen. Maar altijd beleef je er deugd aan.

Ronseren doe je niet alleen en mee Ronseren is moeilijk noch duur. Ronsers variëren in leeftijd van twintigers tot ge(pre)pensioneerden. Ronsers kunnen wel tegen een stoot of duw, zijn natuurbewust en verlangen geen ontbijt aan bed. Stapschoenen, rugzak en regenjas zijn nooit ver weg. En de druppel-aan-de-neus van het Ronsermanneke krijg je er ’s winters zo maar bij.

Stappen doe je tussen de 20 en 26 kilometer, fietsen tussen de 60 en 90 km per dag aan een gezapig tempo. Het (echte) snelwandelen vind je wellicht elders. Soms moet je een prikkeldraad over of, wanneer de tochtbegeleider kiest voor een trage weg, kan er al eens wat struikgewas weg te duwen zijn. Bij een beek, greppel of een plek waar zich geen brug bevindt tracht je creatief te zijn. Aan draaihekjes draaien de Ronsers graag en op de stafkaart zoeken de tochtbegeleiders vaak net naar die moeilijk vindbare smalle weg. Je komt vaak op plaatsen waar je zelf anders nooit zou komen. Steeds trachten ze je landschappelijk en vaak ook culinair te verwennen. Ongedwongen sfeer zonder kliekjesmentaliteit! Welkom.
mail ons
0032.473 489 472
Schepvoortstraat 23
2800 Mechelen
breng me hierheen